Rólunk
Referenciák
Linkek


  Környezet használati engedély

A környezetvédelmi törvényben meghatározott környezetvédelmi engedélyt és egységes környezethasználati engedélyt a 314/2005. (XII.25) sz. Kormányrendeletben (továbbiakban R.) foglalt eljárásnak megfelelően lehet megszerezni. A R. 1 és 3. melléklete tartalmazza a hatásvizsgálatra kötelezett illetve a Környezetvédelmi hatóság döntésétől függően hatásvizsgálat-köteles tevékenységeket, a 2. sz. melléklet az egységes környezethasználati engedélyhez kötött tevékenységeket. A megfelelő engedélyt a tevékenység megkezdése előtt kell megszerezni. A jogszabályi keretek alapján az eljárás általában előzetes vizsgálattal illetve előzetes konzultációval indul. A 3.sz mellékletben felsorolt de a környezetre jelentős hatást nem gyakorló tevékenységek esetén a környezetvédelmi hatóság eltekint a hatásvizsgálat lefolytatásától az előzetes vizsgálat alapján és lezárja az eljárást engedélyezve a tevékenység megkezdését.

Társaságunk több éves tapasztalattal, számos referenciával rendelkezik mindegyik eljárás-típus lefolytatására különféle gazdasági tevékenységekre vonatkozóan, a szükséges dokumentáció szakszerű összeállításában, a közmeghallgatásban, a hatóság előtt folyó egyeztetésekben, szakhatósági közreműködések bonyolításában.

Ezen tapasztalatok birtokában Megbízónknak már a feladat megbeszélésénél körvonalazni tudjuk a tevékenység engedélyezhetőségének feltételeit, a várható követelményeket, a felmerülő nehézségeket, azok kezelésének módját.