Rólunk
Referenciák
Linkek


  Hulladékos

A hulladékgazdálkodásról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény – a törvény hatálya alá tartozó valamennyi hulladék termelője, birtokosa és kezelője számára – nyilvántartási és adatszolgáltatási kötelezettséget ír elő.

A kötelezettségek teljesítésének módját, tartalmát és határidejét a hulladékkal kapcsolatos nyilvántartási és adatszolgáltatási kötelezettségekről szóló 309/2014. (XII. 11.) Korm. rendelet (a továbbiakban Kormányrendelet) szabályozza részletesen.

A hulladékkal kapcsolatos nyilvántartási és adatszolgáltatási kötelezettségekről szóló 309/2014.(XII.11.) Korm. rendelet szerint rendszeres adatszolgáltatásra kötelezettek a keletkezett hulladékról évente a tárgyévet követő év március 1. napjáig szolgáltatnak adatot. A bejelentőlap a rendelet 3. számú mellékletében megtalálható.

A hulladékkal kapcsolatos nyilvántartási és adatszolgáltatási kötelezettségekről szóló 309/2014.(XII.11.) Korm. rendelet szerint a rendszeres adatszolgáltatásra kötelezettek a veszélyes hulladékról kezelésre történő átvétele esetében negyedévente a tárgynegyedévet követő 30. napig szolgáltatnak adatot.